Пятница, 26.04.2024, 08:06
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Ліцей №63
Подільського району м.Києва

Пошук по сайту

Главная » 2018 » Июнь » 1 » Жеребкування першокласників
20:40
Жеребкування першокласників

   ШАНОВНІ БАТЬКИ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ, ЯКІ ПОДАЛИ ЗАЯВИ НА ВІЛЬНІ МІСЦЯ!

У «Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти» (Наказ МОН № 367 від 16.04.2018 р.) вказано, що зарахування дітей до першого класу на вільні місця проводиться шляхом жеребкування.

Жеребкування має відбутися в період з 5 по 10 червня.

У НАШІЙ ШКОЛІ ЖЕРЕБКУВАННЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 6 ЧЕРВНЯ, У СЕРЕДУ О 18:00 ЗА АДРЕСОЮ: ВУЛ. МАРШАЛА ГРЕЧКА , 10 А

Станом на 01 червня 2018 року до першого класу зараховано 86 дітей

Вільних місць – 4

Бажаючих вступити на вільні місця – 15

 

Правила проведення жеребкування на вільні місця

1. Жеребкування проводиться у період з 05 по 10 червня за рішенням педагогічної ради.

2. Жеребкування є заходом публічного характеру, що проводиться за добровільної присутності батьків дітей, які претендують на вільні місця, або уповноваженої ними особи (далі - учасники жеребкування) на засадах випадкової вибірки, прозорості та відкритості. Під час жеребкування мають право бути присутніми представники засобів масової інформації та громадських об'єднань, зареєстрованих в установленому порядку.

3. Жеребкування проводиться за допомогою скриньки, яка виготовлена з прозорого матеріалу (далі - пристрій), з використанням однакових за розміром, кольору, вагою, формою та іншими ознаками кульок, карток, аркушів паперу тощо (далі - жеребки). Жеребки виготовляються чи запаковуються у спосіб, що унеможливлює ознайомлення з їх змістом до моменту діставання їх з пристрою. Тип пристрою та жеребків визначається конкурсною комісією до її засідання, на якому відбувається жеребкування.

 4. Загальна кількість жеребків має дорівнювати кількості дітей, які претендують на вільні місця.

Роз’яснення:  Наприклад, якщо у заклад подано 15 заяв на вільні місця, то і жеребків також має бути 15.

Кількість жеребків, які дають право бути зарахованим на вільне місце, має відповідати кількості таких вільних місць. Інформація про те, які з жеребків дають право бути зарахованим на вільне місце, має бути доведена до відома всіх присутніх учасників жеребкування з обов'язковим відображенням у відповідному протоколі засідання конкурсної комісії.

Наприклад, у закладі є 4 вільних місця, а заяв на ці вільні місця подано 15. Тоді право на зарахування дають жеребки з номерами від 1 до 4. А номери від 5 і більше потрапляють до резервного списку для зарахування на місця, які можуть стати вільними.

У нашому прикладі, якщо хтось із тих, хто має (першочергове) або отримав (жеребкування) право вчитися у нашій школі, обере для навчання інший заклад, то до нашої школи буде автоматично зарахований №5.

 

 5. Жеребки до їх поміщення у пристрій демонструються присутнім учасникам жеребкування, які мають право оглянути як жеребки, так і пристрій.

6. Після перемішування жеребків у пристрої кожен учасник жеребкування дістає жеребок з пристрою у порядку розміщення дітей у списку, сформованому в алфавітному порядку, розпаковує його, демонструє та оголошує усім присутнім учасникам жеребкування та членам комісії його зміст. У разі відсутності під час жеребкування одного з батьків дитини або уповноваженої ними особи жеребок замість них дістає з пристрою визначений конкурсною комісією член цієї комісії. Інформація про результат кожного учасника жеребкування відразу фіксується у протоколі засідання конкурсної комісії.

7. Після діставання останнього жеребка головою або одним з членів конкурсної комісії оголошуються результати жеребкування, що фіксуються в протоколі, який підписується усіма членами конкурсної комісії та є підставою для видання відповідного наказу про зарахування дітей на вільні місця.

8. Учасник жеребкування може звернутися зі скаргою до органу, у сфері управління якого перебуває школа, протягом двох робочих днів після оголошення результатів жеребкування.

 Роз’яснення:

Окремий випадок – якщо у жеребкуванні беруть участь рідні брати і сестри: або близнюки, або погодки, яких батьки вирішили віддати до школи в один рік.

Тоді батьки дитини (або інша особа, яка на це уповноважена), тягнуть жереб стільки раз, скільки заяв подано: по одному жеребку для кожної дитини. У разі, якщо одна із заяв отримує жереб, який дає право зарахування на вільне місце, інша дитина з цієї родини отримує право на першочергове зарахування згідно з підпунктом 1 пункту 3 глави 1 розділу ІІ «Порядку зарахування…» («рідні брати-сестри»), а кількість вільних місць відповідно зменшується.

Наприклад, вільних місць у школі 4, а заяв на них подано 15. У жеребкуванні бере участь родина, в якій двоє дітей. Цим дітям припали жеребки з номерами 1 та 14. У цьому випадку номер 1 отримує право на зарахування за результатом жеребкування, а друга дитина з цієї ж родини, незважаючи на номер 14 під час жеребкування, також отримує право зарахування – вже на підставі іншої норми «Порядку зарахування…» (рідні брати/сестри). У цей же момент кількість вільних місць автоматично зменшується до 2.

 

Просмотров: 694 | Добавил: vitryla | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Контакти
м. Київ,
вул. І. Виговського, 10-А

тел/факс: (044) 298-27-25

E-mail: school_63kiev@ukr.net
...
Школа – це пристань і гавань,
Сюди повертаєшся знов
Із мандрів далеких і плавань.
Тут вічно панує любов.
Тебе тут завжди пам'ятають,
Куди б не заїхав, не йшов –
На тебе постійно чекають
Увага, турбота, любов.
Календар
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0